Vulvit Enfeksiyonlar: İnsan vücudunda dış genital bölge vulva olarak adlandırılmaktadır. Genellikle vajinal enfeksiyonlara eşlik ederler. Vulva enfeksiyonuna neden olan etmenler arasında sıkı giyecekler, sentetik iç çamaşırları, deterjanlar, tüy dökücü kremler ve vajinal spreyler sayılabilir.
Siğil: Siğil oluşmasına neden olan virüsler erkeklerde peniste, kadınlarda ise vajinal bölgede bu enfeksiyona neden olurlar.
Genital Uçuk: HSV Enfeksiyonları, genital bölgede ülserler oluşturabilirler. Ateş, yorgunluk hali gibi şikayetleri beraberinde getirebilirler. Kesin bir tedavisi veya çözümü yoktur ancak uygulanabilecek tedavilerle ağrıları azaltmak mümkündür.
Bartolin Apsesi: Bartolin bezleri vajinanın her iki yanında küçük dudakların iç kısmında bulunan ve cinsel ilişki sırasında kayganlık oluşmasını sağlayan salgı bezleridir. Bu bezler ince kanallarla vajinaya açılırlar. Geçirilen vajinal enfeksiyonlar ve tahriş bu kanallarda tıkanma ile sonuçlanabilir ve bu salgılar dışarı atılamaz, bezin içinde birikerek şişliğe neden olurlar. Bu salgının mikroplar ile buluşması sonucu cerrahi operasyon gerekebilir. Bu durumda bartolin apsesi oluşmuş olur.
Molluscum Contagiosum: Ciltte kabarıklık ve döküntülerle kendini gösteren bu enfeksiyon ortak kullanım alanlarından, ortak havlu ve giysilerden bulaşabilir. İnci gibi sıralanan, küçük boyutlarda, kubbe şeklinde, ortası göbekli, et renginde ve sıkıldığında beyaz yağ benzeri irinlerin gözlemlendiği lezyonlarla seyreden bir hastalıktır.
Vajinal Enfeksiyonlar: Dış genital bölgeye temas eden alerjenler (ped, deodorant, tüy dökücü krem veya spreyler), terleme, sentetik iç çamaşırları, prezervatif, tampon gibi maddeler genital bölgede bakterilerin çoğalmasına ve enfeksiyonların oluşmasına neden olmaktadır.
Genital Bölge Mantarları: Genellikle gebelerde, antibiyotik kullananlarda, kadınların kullandığı makyaj malzemelerinde bulunan kimyasallarda, metabolizmanın bozulmasına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genellikle koyu kıvamlı bir akıntıdır ve kaşıntıya neden olmaktadır. Krem ve merhemlerle tedavisi mümkündür
Rahim Ağzı Enfeksiyonu: Rahim ağzı, üst genital organlar ile alt genital organlar arasında duvar görevi görür. Rahim ağzı enfeksiyonu genel tanımıyla rahim ağzı dokusunun iltihaplanmasıdır. Genellikle enfeksiyona bağlı nedenlerle oluşur.
Parazit: Cinsel ilişki ile bulaşır ve kötü koku, koyu ve yeşil renkte akıntı, idrarda yanmaya neden olur. Hap tedavisi gerekir ve eşlerinde tedavi olması zorunludur.
Klamidya Enfeksiyonları: Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan en sık görüleni ve en önemli olanlarından birisidir.
Frengi: Cinsel yolla bulaşan, genital bölgede ağrısız yumuşak kabarıklıklara neden olan bir genital enfeksiyon çeşididir. Eşlerin birlikte tedavisini gerektirir.
AIDS: Çağımızın hastalığı olan aıds HIV virüsü tarafından oluşturulan, kişinin bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan ve cinsel yolla bulaşan bir genital enfeksiyondur. Genellikle erkeklerden kadınlara bulaşır. Kesin bir tedavisi bulunmamaktadır.
Toksik Şok Sendromu :Adet dönemlerinde kullanılan tamponlara bağlı olarak uzun süre vajende tutulan ve biriken kanların neden olduğu bakterilerin çoğalması ve yayılması sonucu oluşur.