{ "title": "Vücuttaki Enfeksiyon", "image": "https://www.enfeksiyon.gen.tr/images/vucuttaki-enfeksiyon-2186.jpg", "date": "19.01.2024 18:48:00", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Vücuttaki Enfeksiyon, bir insandan, bir hayvandan, yediğiniz herhangi bir yiyecekten veya temas ettiğiniz herhangi bir cisimden bulaşan bir hastalık olarak açıklayabiliriz. Yani bulaşıcı bir hastalığın insan bedeninde yer yapması vücuttaki enfeksiyonun tanımıdır. Enfeksiyon bulaşıcı hastalıklara verilmiş bir diğer isimdir. Ayrıca enfeksiyonu bulaşım olarak algılayabiliriz. Vücuttaki enfeksiyon bulaşıcı hastalıklardan sadece bir tanesi olabilir.

Başlıca Bulaşıcı Hastalıklar: Grip, kolera, menenjit, kızamık, hepatit, zatürre, tifo, tetanos, tularemi, sıtma, su çiçeği, tifüs, çiçek hastalığı, verem gibi birçok bulaşıcı hastalık vardır ki dikkat edeceğimiz üzere hepsi çok ciddi hastalıklardır. Bulaşıcı hastalıklar çok ciddi izler bırakabilmektedir ve çoğu ağır geçmektedir.

Vücuttaki Enfeksiyon yukarıda saydığımız bu hastalıklardan bazılarının dış etmenler tarafından bu hastalıkların bedene yayılmasıdır. Bu hastalıklardan korunmak için öncelikle temizliğimize çok önem vermeliyiz. Bu sadece bedenimizi temiz tutmak değildir. Tabi ki bunun yanında giydiğimiz kıyafetlere, aldığımız besinlere, yaşadığımız yerlerin temizliğine de çok dikkat etmeliyiz. Bu hastalıklardan korunmak için dengeli beslenmeliyiz ve sağlıklı besinler almalıyız yani vücudu dirençli hale getirecek besinler. Çocuklara bulaşması daha kolay olan bu hastalıkları çocuklarımızdan uzak tutmanın en iyi yolu onlara yeni doğduğunda aşılarını tam ve eksiksiz olarak yaptırmalıyız. Bulaşıcı hastalıkların yaygın olduğu yerlerden uzak durmalıyız eğer mecburen gitmemiz gerekiyorsa gerekli tedbirleri alıp o bölgelere tedbirli gitmeliyiz.

Vücuttaki Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Makalemizin başında da belirtmiştik bazı bulaşıcı hastalıkları. Tedavi bu hastalıklara göre farklılık göstermektedir yani bir kızamık ile bir tifonun tedavisi farklıdır. Bu iki hastalıkta vücutta oluşabilecek enfeksiyondur. Bu hastalıklar için genellikle ilaç tedavileri uygulanmaktadır. Antibiyotikler bu hastalıkların tedavisinde başlıca akla gelen yöntemdir. Ama virüslü hastalıklara antibiyotiğin etkisi olmaz her bulaşıcı hastalıkta antibiyotik kullanmakta yanlıştır bunun için mutlaka ilaçlarımızı doktor kontrolünde almalıyız. Penisilinde bulaşıcı hastalıklarda kullanılan bir ilaçtır. Vücuttaki enfeksiyonu dışarı atmada çok yardımcı bir ilaçtır. Halk arasında bazı tedavi yöntemleri de uygulanmaktadır. Bulaşıcı hastalığın tedavisine göre değişen bu yöntemler zaman zaman başarılı olsa da doktor kontrolünden çıkmamak en mantıklı olan tedavi sürecidir." } ] }