{ "title": "Kulak Enfeksiyonu Tedavisi", "image": "https://www.enfeksiyon.gen.tr/images/kulak-enfeksiyonu-tedavisi.jpg", "date": "20.01.2024 10:29:00", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Kulak Enfeksiyonu Tedavisi, Kulak enfeksiyonu bebeklikten itibaren hemen her yaşta karşılaşılabilen bir rahatsızlıktır. Kulak enfeksiyonları çocukluklarda ve küçük bebeklerde çok tehlikeli olabilmektedir. Kulak enfeksiyonu tedavi edilmezse ya da tedaviye geç başlanırsa insanlarda hayatları boyunca uğraşmak zorunda kalacakları bir rahatsızlığa dönüşebilmektedir.

Kulak kafa bölgesinde olduğu için hayati önem taşıyan, enfeksiyonun ilerlemesi durumunda çok riskli ameliyatlar geçirilmesine sebep olan bir organdır.

Kulak enfeksiyonunu tedavi edebilmek için genel olarak doktorlar durumuna göre antibiyotik tedavisi uygularlar. Gerekli olan ilaçları başvuracağınız doktor zaten reçetenize yazacaktır. İlaç tedavisine destek olarak, kulak enfeksiyonlarının tedavisinde ve ağrının dindirilmesinde etkili olan bitkisel tedavi yöntemleri vardır.

Kulak Enfeksiyonuna İyi Gelen Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Sarımsak: 2 diş yerli sarımsağı 1 tatlı kaşığı hardal yağına atıp ısıtın. Birkaç dakika sarımsağın yağa karışması için bekleyin. Yağ ılındıktan sonra ağrıyan veya enfeksiyon olan kulağınıza birkaç damla damlatın. Bu şekilde günde iki defa ve enfeksiyon geçinceye kadar uygulayın. Tedavi süresini kısaltacağı gibi kulağın ağrısını da geçirecektir.

Hind fesleğeni: Bir çay kaşığı çay Hind fesleğeni yağını, bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ile karıştırdıktan sonra kulağın çevresine bir pamuk yardımı ile sürebilirsiniz. Kulağın içine sıvı kaçmamasına dikkat edin. Bu uygulamayı günde iki kere yapabilirsiniz. Sürdükten birkaç dakika sonra rahatlama sağlayacaktır.

Zeytinyağı: Kulak kirinden kaynaklanan tıkanıklıklar zaman içerisinde kulakta enfeksiyona neden olabilir. Bu gibi durumlarda zeytinyağı tedavi aşamasında oldukça etkilidir. Birçok ilacın başaramadığını başarabilir. Bunun için, bir tatlı kaşığı zeytinyağını hafif ısıtın ve kulağınıza birkaç damla damlatın. 5 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra kulak çubuğu ile kulağınızdaki kiri temizleyin. Kulak çubuğu bazen kirin daha da ileri gitmesine neden olabilir. Dikkatli bir şekilde kullana bileceğinize inanıyorsanız, çengelli iğnenin dip kısmı daha iyi bir temizlik sağlayacaktır.

Kuru soğan: Küçük bir kuru soğanı yemeklik bir şekilde doğradıktan sonra teflon bir tavada susuz ve yağsız olarak 5.6 dakika çevirin. Daha sonra soğutun ve bir kaşık yardımı ile ezerek suyunu çıkarın. Bu suyu kulağınıza akıtıp, birkaç dakika bekletin. Daha sonra başınızı yere eğerek, suyun dışarı çıkmasını sağlayın. Bu uygulamayı günde bir defa yapmanız yeterli olacaktır.

Tuz: Birkaç kaşık tuzu teflon bir tavada ısıtın. Daha sonra bu tuzu temiz bir çorabın veya pamuklu bir bezin içine koyarak hasta olan kulağınıza koyup üzerine yatın. Tuz soğuyuncaya kadar başınızı kaldırmayın. Tuzun verdiği sıcaklık hem enfeksiyonu kurutacak hem de ağrıyı azaltacaktır. Üstelik her ihtiyaç duyduğunuzda yapabilirsiniz. Hiçbir yan etkisi yoktur.

Elma sirkesi: Bir kaşık elma sirkesini yine bir kaşık saf alkol ile karıştırın. Bir pamuk parçasını bu karışıma bandırıp, hasta kulağınıza koyun ve üzerine yatın. Birkaç dakika bekletip, saç kurutma makinesi ile kulağınızı kurutun. Kulağınızdaki sıvının akmasını sağlayacaktır. Ayrıca kulak enfeksiyonunun östaki borusu ile ilgisi varsa, elma sirkesi ile gargara yapmak çok faydalı olacaktır.

Not: Yukarıda belirttiğimiz gibi kulak kafa bölgesi olması sebebi ile hayati öneme sahiptir. Yani kulakta oluşabilecek her türlü enfeksiyon tedavi edilmezse veya yanlış tedavi edilirse, insan hayatını tehlikeye sokabilecek sonuçlar meydana getirebilir. Yukarıda anlattığımız yöntemler, tedaviyi destekleme amaçlıdır. Bu tedavi yöntemlerini uygularken doktora başvurmayı veya doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmayı ihmal etmeyin.
" } ] }