{ "title": "İdrar Yolu Enfeksiyonu Antibiyotik", "image": "https://www.enfeksiyon.gen.tr/images/Idrar-Yolu-Enfeksiyonu-Antibiyotik-75.jpg", "date": "20.01.2024 05:32:07", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotik ilaçları, İdrar kültüründe 1ml'de 100 000'den yüksek bakteri yer aldığı vakit inflamasyon söz konusudur. Birtakım ilaçlar, İdrar kesesi adale kasılmasını azaltır. İlk olarak farmakolojik ajanlardır. Birtakım antidepresan türü ilaçlar da bu tipteki idrar kaçırmalarda kullanılabilir. İdrar yolu enfeksiyonu ilaçlarını, rehabilitasyonda izlenecek yol, hastanın yaşı ve muayenehane özelliklerine yönelik kesinlikle hekim aracılığıyla belirlenmelidir.

İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotik rehabilitasyonunda antibiyotik rehabilitasyonu ile hasta olanların %80'inde iyileşme sağlanabilir. Birtakım olaylarda kültüre gereksinim duymadan veya kültür neticesine yönelik çeşitli türlerden antibiyotik ilaçlar reçete edilebilir. Ağrıyı hafifletmek amaçlı spazm çözücü ve ağrı kesici ilaçlar verilir. Bol sıvı/akışkan tüketilerek mekanik hijyen sağlanır ve rehabilitasyonun tedavi oranı arttırılabilir. Üst idrar yolu enfeksiyonu olaylarında hasta hastaneye yatırılarak antibiyotik rehabilitasyonu uygulanır. Nükseden inflamasyon problemlerinde en başta altta yatan problemin çözümü amaçlı cerrahi gerekebilir. Kasık kısmında egemen meydana gelen ağrı amaçlı ateş gibi su torbasından yararlanılabilir. Tatbik edilen su torbasıyla idrarın ağrısız tek pozisyonda dışarı atılması sağlanabilir.

İdrar yolu enfeksiyonu olaylarının tahmini %80'i antibiyotik rehabilitasyonuna cevap verir. Bu hedefle çoğunlukla böbrekten atılan ve idrar yolu enfeksiyonlarından en yaygın sorumlulukları olan mikroorganizma meydana gelen E. Coli'ye karşın gösterişli antibiyotikler kullanılmaktadır. Fakat antibiyotik rehabilitasyonuna başlamadan öncesinde kesinlikle idrar kültürü alınmalıdır. Ağrıyı gidermek amacıyla spazm çözücüler ve ağrı kesiciler kullanılabilir. Bol sıvı/akışkan alımı mekanik temizlik yaparak rehabilitasyonun etkinliğini arttırır. Bununla birlikte, C vitamini, kızılcık suyu, vajinal östrojen, probiyotikler ve immunoprofilaksi tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonunu koruma amaçlı olarak kullanılabilir. Çoğunlukla kolay idrar yolu enfeksiyonlarının rehabilitasyonunda 3 gündelik tedavi rejimleri yeterlidir olmaktadır. Fakat 3 gündelik tek tedavi uygulandıktan sonra yakıntılarda azalma olmazsa çeşitli mikropların olma olasılığına ve bu mikropların ne tip antibiyotiklere hassas olduğunun aydınlatılması amaçlı idrar kültür testi neticesine yönelik antibiyotik uygulanmasında farklılıklar yapılabilmektedir.

İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotik ilaçları, rehabilitasyonu
İdrar yolu enfeksiyonu ilaçları, Parenteral Rehabilitasyonu
İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotikoral rehabilitasyonu
" } ] }