{ "title": "Göz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir", "image": "https://www.enfeksiyon.gen.tr/images/goz-enfeksiyonuna-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "19.01.2024 14:39:23", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Göz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir, Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan göz enfeksiyonları için öncelikli tedavi Uzman bir hekime başvurmak ve uygun olan ilaçların kullanılmasıdır. Göz enfeksiyonları, tıp dilinde konjonktivit olarak bilinen bu hastalık hemen her insanda görülebilecek bir enfeksiyondur.
Gözde ışığa karşı hassasiyet, sulanma, çapaklanma, kaşıntı, batma, kızarıklık ve şişlik belirtileriyle kendini gösterir. Bu belirtiler görüldüğünde en kısa zamanda doktora başvurulmalıdır.

Hastalığın başlamasından itibaren on gün kuluçka süresi vardır. Enfeksiyon belirtilerinin ardından on veya yirmi gün hastalığın sürmesi olağandır. Hastalık önce bir gözde başlar ve kısa bir süre içinde diğer göze de geçer. Göz enfeksiyonları en çok kuluçka döneminde yayılma gösterir. Bulaşıcı bir hastalıktır ve damlacık yolu ile, solunum yolu ile veya direk temasla insandan insana geçebilir. Toplu kullanım alanları ve ortak kullanılan eşyalarda konjonktivitin yayılması nedenlerindendir.

Göz Enfeksiyonu (Konjonktivit) Neden Olur?
Göz enfeksiyonları alerjik bir enfeksiyona bağlı oluşmuşsa anti alerjik göz damlalarıyla, bakteriyel nedenlerle oluşmuşsa antibiyotik damlalarla tedavi edilir. Bu damlalar Uzman doktor tarafından verilmiş olmalıdır.

Göz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
Bunların yanında evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleride vardır

Zencefil: Gözde oluşan iltihabın geçmesi için son derece faydalı bir bitkidir. İltihap kurutucu özelliğe sahip olan bu bitki kolaylıkla temin edilebilir.

Zerdeçal: Enfeksiyonlara karşı oldukça etkilidir ve birçok enfeksiyonun tedavisinde kullanılır.

Gül suyu: Gözlerde oluşan mikrop ve enfeksiyonların neden olduğu kızarıklık için önerilen doğal ürünlerin başında gelir. Gül suyunu gözlere kompres uygulamak gözlerde oluşan kızarıklığa iyi gelir ve göz altında oluşan koyu rengi hafifletir. Uygulanması oldukça kolay olan gül suyu pamukla on ya da on beş dakika göze kompres yapılır.

Boswellia: Hindistan kökenli bu bitkinin reçinesi vücutta bulunan iltihabın kurumasına yardımcı olur ve vücutta oluşan ödem ve şişlikler için oldukça faydalıdır.

Suni gözyaşı: göz enfeksiyonuna karşı her gün düzenli olarak dört kez ve her kullanımda iki damla suni gözyaşı damlatılmalıdır.
" } ] }