{ "title": "Boğaz Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.enfeksiyon.gen.tr/images/bogaz-enfeksiyonu-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 15:34:01", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Boğaz Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi, boğaz enfeksiyonu ve bu enfeksiyona bağlı nedenlerden dolayı kendini gösteren boğaz ağrısına, A türü streptokok bakterilerinin lenf bağları ve bademcikleri küme şeklinde istilasından meydana gelir. Boğaz enfeksiyonu vakaları genellikle grip mevsimi olan kış aylarında sıklıkla rastlanır ve hapşırık, öksürük veya burun akıntısı gibi hafif seyreden belirtilerin sonrasında meydana gelebilir. Boğaz enfeksiyonu bakterilerinin kuluçka vakti genel olarak 3-5 gün kadardır. Hissedilen belirtiler bu zaman içinde meydana gelir.

Boğaz enfeksiyonunu bitkilerde tedavi etmek mümkündür ve bu tedavi sonucunda rahatsızlığın tamamen iyileştiğine de rastlanmaktadır. Ağız içerisinde ve dilin hemen arka tarafında her iki kısımda yer alan bademcikler aynı zamanda bağışıklık sisteminin de birer irtibatı olarak da bilinmektedir. Bademciklerin görevleri arasında vücuda girmeye aday olan bakteri ve mikropları yakalayarak savaş açmaktadır. Ayrıca bademcikler bağışıklık sisteminin en önemli yardımcısı olarak vücut için faydalı olan ve bağışıklık sistemine fayda sağlayan hücrelerinde üretimini yapan önemli bir organ görevi görmektedir. Ancak vücuda girmeyi başaran bazı mikroplar bademciklerin verdiği savaşa karşılık üstün gelirler. Bu sebeple bademcikler üzerine nüfus eden bu mikroplar hızlı çoğalarak boğaz enfeksiyonuna neden olurlar.

Boğaz enfeksiyonu belirtileri boğazda aşırı derecede şişlik ve ağrı, bademciklerde kırmızılık, kulakları etkileyen bir ağrı, ses değişikliği, nefeste oluşan kötü koku ve vücutta 39-40 dereceye kadar ulaşan ateş gibi belirtilerdir. Tüm bunlara ek olarak özellikle çocuklarda karın ağrısı ve kusma gibi bulguların gözlenmesi oldukça olağandır. Bu rahatsızlıkta başvurulan hekimin tanısının ardından verdiği reçeteye destek olarak bitkilerden de faydalanılabilmektedir.

Boğaz enfeksiyonunun iyileşmesine yardımcı olan bitkilerden en faydalı olanlarının ilk sırasında ada çayı vardır. Bu nedenle ada çayının özellikleri arasında en bilinen yararları arasında bulunan mikroplar ve virüsleri yok etme ve vücudu temizleme niteliği sayesinde boğaz enfeksiyonu nedeni ile boğaza yerleşen mikropları öldürerek vücuttan atılmasına yardımcı olur. Boğaz enfeksiyonu için kaynatılan adaçayının gargara olarak ağız içinde çalkalanması sonucunda boğazda meydana gelen enfeksiyon bir şekilde yıkanarak temizlenmesi ile enfeksiyon mikroplardan temizlenerek arınmış olacaktır.

Boğaz enfeksiyonunun iyileştirilmesi için diğer fayda sağlayan şifalı bitkiler ise şunlardır. Böğürtlen kökü, sarımsak, karahindiba kökü gibi bitkilerdir. Adı geçen bu bitkiler ile boğaz enfeksiyonunun tedavi etmek oldukça mümkün olacaktır.

Boğaz Enfeksiyonu İçin Bitkisel Kür

Gerekli Malzemeleri
Hazırlanış Şekilleri

1 tutam nilüfer çiçeği kaynatılmış 1 su bardağı sıcak su içerisinde bekletilerek 15 dakika kadar demlenir. Hazırlanan bu çay süzüldükten sonra üzerine bal ilave edilerek iyice karıştırılır ve tedavi boyunca ısıtılarak yemeklerden hemen önce hastaya 1 kahve fincanı kadar içirilir.

Boğaz enfeksiyonu İçin Diğer Bir Bitkisel Kür

Boğaz enfeksiyonuna dışarıdan destek vermek için taze olarak toplanmış mine çiçekleri temiz bir taş yardımıyla iyice ezilerek posa şekline getirilir. Ardından elde edilen posaya 1 adet yumurta sarı eklenerek iyice karıştırılarak tıpkı yakı kıvamı alıncaya kadar iyice yoğrulur. Hazır hale gelen bitkisel yakı sıcak suya batırılarak sıkılan temiz bir tülbenttin üzerine yerleştirilerek boğaza sarılarak boğaz enfeksiyonu dıştan tedavi edilmiş olur.
" } ] }