{ "title": "Boğaz Enfeksiyonu Antibiyotik", "image": "https://www.enfeksiyon.gen.tr/images/Bogaz-Enfeksiyonu-Antibiyotik-31.jpg", "date": "20.01.2024 11:18:46", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Boğaz Enfeksiyonu Antibiyotik, Boğaz enfeksiyonu ya da üst solunum yolu enfeksiyonu, gerçek bir hastalık olmaktan ziyade anatomik bir rahatsızlıktır. Çünkü insan vücudunda boğaz olarak bilinen yerde tek bir organ yoktur, boğaz vücudun bir parçasıdır ve bu bölgede birçok farklı organ vardır. Boğaz bölgesinde oluşan enfeksiyonlara üst solunum yolu enfeksiyonu denir. Üst solunum yolu iltihaplanması halk arasında genellikle boğaz enfeksiyonu olarak adlandırılır. Boğaz enfeksiyonları genel olarak hasta ile yakın temas sonucu bulaşan mikroplardan geçer. Hastalık öksürme, hapşırma ve hasta kişi ile direkt temas sonucu kolayca geçer. Bazen boğaz enfeksiyonları dönemlerinde ateş, kusma, karın ağrısı gibi şikâyetlerde eşlik edebilir. Boğaz enfeksiyonlarının genel belirtileri boğazda yanma, yutkunma zorluğu, şişlik, nefes darlığı, balgamlı öksürük, baş ağrısı, vücutta genel halsizlik, bulantı, iştahsızlık, yüksek ateş, aşırı terleme ya da üşüme gibi belirtilerdir.

Boğaz Ağrısı Antibiyotik: Şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor ki üst solunum yolu enfeksiyonlarının çoğu viral enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmaya genellikle gerek yoktur. Hasta boğaz enfeksiyonu olduğunda antibiyotik tedavisi görmesi için bazı kurallar vardır.
Ama yine de bu gibi durumlarda hemen gidip antibiyotik alınmamalı, doktorunuz bile veriyor ise neden verdiği sorgulanmalıdır.
" } ] }