{ "title": "Böbrek Enfeksiyonu", "image": "https://www.enfeksiyon.gen.tr/images/bobrek-enfeksiyonu.jpg", "date": "21.01.2024 15:08:45", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Böbrek Enfeksiyonu, Tıp dilinde piyelonefrit olan böbrek enfeksiyonu, genellikle dış idrar yolunda veya mesaneden başlayarak böbreklere kadar çıkan, belli türden bir idrar yolu rahatsızlığıdır.

Üreterler adı verilen tüpler böbreklerden mesaneye idrar taşır, idrarın üretra aracılığıyla vücuttan atılmasına kadar burada depolanır. Böbrek enfeksiyonu genellikle idrar yoluna üretradan bakterilerin girmesi ve çoğalmasıyla oluşur. Böbrek enfeksiyonunun kan yoluyla oluşması genellikle ender bir durumdur.

Böbrek enfeksiyonu tedavisi genellikle tipik bir yöntem olan antibiyotiklerdir.

Böbrek Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?
Bunlarla birlikte bebeklerde ve çocuklarda enfeksiyonun belirtileri yetişkinlere gore farklılık göstermektedir. Bebeklerde ve çocuklarda böbrek enfeksiyonu belirtileri;
Böbrek Enfeksiyonu Neden Olur?

İdrar sistemine idrar yoluyla giriş yapan bakterilerin üretrada çoğalması ve yayılmasıdır.

Böbrek Enfeksiyonu Tedavisi; genellikle antibiyotik tedavisi uygulanır ve tedavi edilmezse böbreklere kalıcı zarar verebilir ve kan zehirlenmesine neden olabilir. Kadın anatomisi erkeklere göre hastalığın yayılmasına daha müsaittir. Bol sıvı tüketimi, sık sık idrara çıkma, cinsel ilişkiden sonra idrara çıkma, banyo yapmak yerine duş almak, genital bölgenin temiz ve kuru tutulması önlemler arasında sayılmaktadır.
" } ] }