{ "title": "Böbrek Enfeksiyonu Tedavisi", "image": "https://www.enfeksiyon.gen.tr/images/bobrek-enfeksiyonu-tedavisi.jpg", "date": "20.01.2024 03:13:50", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Böbrek enfeksiyonu Tedavisi, Böbreklerde idrar yollarına bağlı olarak gelişen enfeksiyonun engellenmesi için uygulanan çeşitli tedavi yöntemleri vardır.

Antibiyotik kullanımı: Böbrek enfeksiyonu tedavisinde ilk sırada yer almaktadır. Hangi antibiyotiğin ne kadar süre ile kullanılacağı hastalığın durumuna ve doktora bağlıdır. Genel olarak antibiyotik kullanımı virüslerinden enfeksiyon belirtileri birkaç gün içinde geçmeye baslar. Antibiyotikler genellikle bir hafta süre ile kullanılır ancak enfeksiyonun geçmemesi durumunda doktorun belirttiği süre dahilinde kullanımına devam edilmelidir.

Hastanede yatış: Şiddetli böbrek enfeksiyonu geçiren hastalarda hastanede yatış gerekebilir. Damar yolu ile antibiyotik verilir. Yatış süresi hastalığın şiddetine ve hastaya göre değişebilir.

Ameliyat: Sık sık tekrarlayan ve kronik bir hal alan böbrek enfeksiyonlarında yapısal bozukluklar oluşmuş olabilir. Bu bozukluklar Uzman hekim tarafından tespit edilerek çözüm yolları aranır ancak tedavi yöntemi ve tedaviye cevap vermeyecek durumlar ameliyat gerektirebilir. Yapısal anormalliklerin çoğu ameliyat ile tedavi edilmektedir.

Komplikasyonlar: Böbrek enfeksiyonları tedavi edilmediği takdirde bazı ciddi komplikasyonlara neden olmaktadır.
Böbreklerde oluşacak enfeksiyonu önlemek için, bol sıvı özellikle su tüketilmelidir. Bol sıvı tüketimi idrara çıkmayı sıklaştırır ve idrar yaparken vücudun bakterilerden arınmasına yardımcı olur. İdrara zamanında yani idrar geldiğinde çıkmak, tuvalete gitmeyi ertelememek bakteri ve virüslerin çoğalmasını engeller. Cinsel ilişkiden sonra mesaneyi boşaltmak oluşabilecek enfeksiyon riskini azaltır ve bakteri çoğalmasını engeller. Genital bölgenin temizliği özellikle kadınlar için çok önemlidir. İdrar yollarıyla başlayan böbrek enfeksiyonunu önlemenin en etkili yolu genital bölge temizliğidir. Genital bölgelerde kimyasal içerik barındıran ürünlerin kullanımından kaçınmakta önleyici etkenler arasındadır.
" } ] }