{ "title": "Akut Enfeksiyon", "image": "https://www.enfeksiyon.gen.tr/images/akut-enfeksiyon.jpg", "date": "19.01.2024 19:17:26", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "
Akut Enfeksiyon, Kısa ve sınırlı bir zaman diliminde ortaya çıkan, enfeksiyonun bulunduğu bünyenin etkeni uzaklaştırmasıyla son bulan rahatsızlıktır. Akut enfeksiyon birdenbire gelişir ve çabuk tedavi olur. Kronik bir durumda ise hemen harekete geçirecek kadar rahatsızlık vermez ve hastalık iyileşinceye kadar fark edilmeyebilir. Kronik enfeksiyon akut enfeksiyonun tam tersini ifade eder. Akut enfeksiyon hızla gelişirken kronik enfeksiyon zamanla ve yavaş yavaş gerçekleşir. Ayrıca akut enfeksiyonun tedavisi kronik enfeksiyona göre daha hızlıdır.

Akut Dönem, hastalıkların başlayıp kısa süre içerisinde hızla geliştiği evredir.

Akutun tıp anlamı, aceleci olan demektir. Akut enfeksiyon, hastalık veya hastalık belirtilerinin birdenbire ortaya çıkması ve nispeten kısa sürede sona ermesini ifade eder. Hastalık süresi genellikle 3-14 gün arasındadır.

Akut enfeksiyonun birçok çeşidi vardır çünkü bu terim birçok hastalıkla birlikte kullanılır. Örneğin, akut romatizmal ateş, akut solunum yolu enfeksiyonları, akut faranjit, akut HIV virüsü, akut ishal vs'dir.

Akut Enfeksiyonu örneklerle şu şekilde açıklayabiliriz;
Bu örneklerle birlikte akut enfeksiyonu tanımı yaparsak, akut kısa ve hızlı sürede gerçekleşen, enfeksiyon ise hastalık yapıcı virüslerin ve parazitlerin insan vücuduna girerek hastalık oluşturma durumudur. Bu durumda akut enfeksiyon, hastalığa neden olan virüslerin vücuda girmesi ve hızlı bir şekilde yayılarak yine hızlı bir şekilde iyileşmesidir.
" } ] }